De Calathea kopen, wat moet je er zeker over weten?

Veel mensen overwegen een Calathea kopen wanneer ze van plan zijn om een bepaalde plant aan te schaffen. Dat hoeft op zich niet te verbazen. Voor deze plant geldt immers dat ze beschikt over een prachtige, unieke uitstraling. Jammer genoeg is bekend dat ze niet meteen de makkelijkste is om te verzorgen. Deze plant vindt haar oorsprong in de Zuid-Amerikaanse oerwouden evenals in het bekende Amazone gebied. Ze groeit hier van nature in de schaduw. Voor deze plant geldt onder meer dat ze zich kenmerkt door een enorme verscheidenheid aan kleuren evenals vormen voor wat haar bladeren betreft. Zou jij ook graag een dergelijke plant willen kopen, maar wil je er graag eerst even wat meer over lezen? Dat is hier op deze pagina zeker een mogelijkheid! 

Een plant met levende bladeren

Bij een Calathea kopen zal je meteen kunnen vaststellen dat er tal van verschillende zaken zijn die deze plant behoorlijk uniek maken. Eén van deze zaken heeft betrekking tot het feit dat de bladeren van deze plant als het ware blijken te leven. Dit uit zich onder meer in het feit dat de plant ’s avonds haar bladeren sluit om ze vervolgens de volgende ochtend terug te openen. Wanneer dit proces zich voltrekt zal je kunnen vaststellen dat dit een soort van ruisend geluid oplevert. Het is mede omwille van deze reden dat er naar deze plant vaak wordt verwezen als zijnde “the living plant”. 

Hoeveel water heeft de Calathea nodig?

Bij een Calathea kopen spreekt het voor zich dat je altijd moet weten hoeveel water deze plant nu precies nodig heeft. Voor deze plant geldt dat ze er bekend om staat vrij veel water nodig te hebben. Bij voorkeur geef je deze plant met de nodige regelmaat vrij kleine hoeveelheden water. Tijdens de warme zomermaanden wordt het aangeraden om de plant twee keer per week water te geven. Tijdens de winter mag dat gerust wat minder zijn. In ieder geval dient er altijd op toegezien te worden dat de plant zich in een licht vochtige grond bevindt. Dit is zeer belangrijk.

Welke andere zaken moet je nog weten voor je de Calathea kopen gaat? 

Bij het kopen van een bepaalde plant voor in je woning zijn er natuurlijk heel wat verschillende vragen die beantwoord dienen te worden. Voor heel wat mensen die van plan zijn om een plant aan te schaffen geldt bijvoorbeeld dat ze huisdieren en / of kinderen hebben rondlopen. Van belang is in dit geval om er rekening mee te houden of de plant die men wenst te kopen al dan niet over giftige eigenschappen beschikt. Bij een Calathea kopen hoef je, je hier geen zorgen over te maken. Voor deze plant geldt namelijk in de praktijk dat ze zeker niet giftig is. 

Het spreekt uiteraard voor zich dat het aanbod met planten op de markt die je kan kopen tegenwoordig ongelofelijk uitgebreid en divers is. Toch moet het gezegd dat de Calathea sinds jaar en dag een absolute topper is op de plantenmarkt. In ieder geval, wanneer jij graag nog een nieuwe of extra plant wenst te kopen voor in je woning kan dit exemplaar zeker overwogen worden.